Bridge to Better bij RTL4-programma 'Goed Gevonden'

Bridge to Better bij RTL4-programma 'Goed Gevonden'

Zondag was bij het RTL4-programma 'Goed Gevonden' aandacht voor de organisatie Bridge to Better. DT&V subsidieert deze stichting, die vreemdelingen helpt met hernieuwd perspectief terug te keren naar hun land van herkomst.

Uitgeprocedeerde asielzoekers en andere vreemdelingen zonder verblijfsvergunning zijn zelf verantwoordelijk voor vertrek uit Nederland. De meesten doen dat zelfstandig. Als uitvoerder van het terugkeerbeleid probeert DT&V zelfstandige en duurzame terugkeer te bevorderen. Hiervoor onderhoudt DT&V subsidierelaties met inter- en niet-gouvernementele organisaties die terugkeerprojecten uitvoeren. Deze projecten zijn erop gericht zoveel mogelijk belemmeringen voor terugkeer weg te nemen en vreemdelingen te helpen om een nieuw bestaan op te bouwen, met geld en/of in natura.

Non-profitorganisatie Bridge to Better is één van de organisaties die gebruikmaken van subsidie van de DT&V. Vrijwilligers van deze stichting verzorgen onder andere trainingen en ondersteunen bij het opzetten van een eigen onderneming. Waar nodig wordt ook extra begeleiding of psychosociale hulp geboden. Het motto van deze stichting is “Goed voorbereid terugkeren is de sleutel tot succesvolle duurzame terugkeer”.

Zelf zien wat Bridge to Better doet? Bekijk dan de uitzending.

Zie ook de pagina Terugkeerprojecten en de site Ondersteuning bij terugkeer, met een overzicht van terugkeerprojecten.