In de media

In de media

De Dienst Terugkeer en Vertrek en zijn werkzaamheden komen regelmatig in de media. Op deze pagina vindt u interessante of opvallende berichten.

HUMAN documentaire – Het is uw land

In ‘Het is uw land’ volgt regisseur Kees Vlaanderen drie regievoerders van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) en de uitgeprocedeerden met wie ze te maken krijgen.

HUMAN documentaire - Het Uiterste Middel

De documentaire geeft een onthullende inkijk in het dagelijks leven in het detentiecentrum en doorbreekt ingesleten clichés in de beeldvorming over vreemdelingenbewaring.

Interview directeur Jannita Robberse in 'Met het oog op morgen' (NOS)

Op 14 november 2017 zond het NOS-programma 'Met het oog op morgen' dit interview uit op de radio met directeur Jannita Robberse n.a.v. het tienjarig jubileum van DT&V. In het interview vertelt zij over het werk en de werkwijze van DT&V.

Opinieartikel directeur Internationale Aangelegenheden NRC.next

Hans Faber, directeur Internationale Aangelegenheden bij de DT&V, schreef een opinieartikel in NRC.next over bootvluchtelingen.

'Werken in gedwongen kader'

De Volkskrant publiceerde twee artikelen over de gesprekstechniek 'Werken in gedwongen kader'.

'Mee met de vertrekregisseur'

Nrc.next liep een dag mee met een regievoerder van de DT&V.

Op pad met de Dienst Terugkeer en Vertrek

De Correspondent heeft een aantal dagen meegelopen op diverse DT&V afdelingen en heeft hierover verslag gedaan in vijf artikelen. Auteur: Karel Smouter, Correspondent Migratie, Religie & Mensenrechten bij de Correspondent. Verdere verspreiding van deze artikelen is verboden, het copyright berust bij de Correspondent.

Hoe zet je een illegaal uit

In april 2011 liep journalist Toine Heijmans van de Volkskrant een paar dagen mee met het werk van de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), de Koninklijke Marechaussee en de Dienst Justitiële Inrichtingen in het Detentiecentrum Rotterdam. Hij heeft een vertrekgesprek bijgewoond, het proces op de Vrijheidsbeperkende Locatie van dichtbij meegemaakt en is meegevlogen op een overheidsvlucht naar Irak. Zowel in tekst als in fotografie is de privacy van alle betrokkenen – vooral de vreemdelingen – gewaarborgd.

De artikelen zijn hieronder als PDF te lezen. Verdere verspreiding is verboden, het copyright berust bij de Volkskrant. Auteur: Toine Heijmans, journalist bij de Volkskrant. Fotograaf: Joost van den Broek.