Live stream presentatie advies ‘Samen werken aan terugkeer’

Donderdag 22 april om 16.00 uur presenteert de Adviescommissie VreemdelingenZaken het onderzoeksrapport ‘Samen werken aan terugkeer’. In een live stream zullen diverse deskundigen op het advies reageren, onder wie Martijn Tubbergen, Directeur Toezicht en Maatregelen bij de Dienst Terugkeer en Vertrek.

Op verzoek van de staatssecretaris Broekers-Knol heeft de adviesraad onderzoek gedaan naar de effectiviteit en zorgvuldigheid van vreemdelingenbewaring. Daarbij wordt ingegaan op vragen als: hoe effectief is het om vreemdelingen vast te zetten om ze uit te zetten? Hoe zorgvuldig gaan de organisaties die migranten vastzetten te werk en met welke knelpunten hebben ze te maken? Daarbij doet de raad een aantal aanbevelingen om het beleid en de uitvoering daarvan te verbeteren.

De presentatie is vanaf 16.00 te volgen via een live stream. Sander Vergeer (ACVZ) presenteert de voornaamste bevindingen. Sandra Rottenberg geeft leiding aan het gesprek. Een van de deelnemende deskundigen is Arjen Leerkes, hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht, die veel onderzoek heeft gedaan naar terugkeer. Ook Cees Hoonhoud, teamchef van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel in Den Haag (AVIM), is erbij. Vanuit DT&V is Martijn Tubbergen, directeur Toezicht en maatregelen, aanwezig.

Naar de livestream

Naar de aankondiging van de ACVZ