Bezoek op zaterdag 24 september de Open azc dag

Voor het eerst sinds twee jaar is er weer een fysieke Open azc dag. Op landelijke Burendag, 24 september aanstaande, openen tientallen opvanglocaties in het hele land ’s middags van 13 tot 16 uur hun deuren.

Dit jaar doen er ruim zestig vaste én tijdelijke opvanglocaties mee aan de Open azc dag: van Almelo tot Zweeloo en van Sint Annaparochie tot Heerlen. Tussen 13 en 16 uur krijgen bezoekers met rondleidingen en verschillende activiteiten een indruk van het dagelijkse leven in een asielzoekerscentrum en kunnen zij bewoners ontmoeten. Daarnaast zijn er medewerkers aanwezig die tekst en uitleg geven over de opvang, begeleiding, toelating en – in geval van afwijzing van de asielaanvraag - terugkeer van vreemdelingen.

Burendag

De Open azc dag is een jaarlijks initiatief van het COA, de IND, VluchtelingenWerk Nederland en de DT&V. Er is voor gekozen om de Open azc dag te houden op Burendag, zodat mensen op die dag kennis kunnen maken met azc’s bij hen in de buurt. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers en vluchtelingen buren zijn van ons allemaal.

Bekijk op de site van het COA welke locaties meedoen.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de Open azc dag en het programma op de verschillende locaties? Op de site van VluchtelingenWerk Nederland kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.