Terugkeerondersteuning voor niet-Oekraïense vluchtelingen uit Oekraïne

Bent u gevlucht uit Oekraïne, maar u hebt u niet de Oekraïense nationaliteit en wilt u ondersteuning bij terugkeer naar uw land van herkomst of een land buiten de Europese Unie? Op dit moment geldt alleen de reguliere vertrekondersteuning via IOM. Neem hiervoor contact op met IOM via www.iom-nederland.nl. Kijk voor meer informatie op onze pagina Ondersteuning bij terugkeer.

Remigratiebeleid gestopt

Met het remigratiebeleid kon de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) u, wanneer u aan de voorwaarden voldeed, extra ondersteuning en een financiële bijdrage bieden voor terugkeer naar uw land van herkomst of een land buiten de Europese Unie. Dit beleid gold tot 1 februari 2023 en aanmelden is op dit moment niet meer mogelijk. Hebt u vragen over een aanmelding die u reeds heeft gedaan bij ons? Neem dan contact met ons op via remigratiebeleid@dtv.minvenj.nl.

Terugkeer naar Oekraïne? 

Wilt u als niet-Oekraïner terugkeren naar Oekraïne? U kunt dan het beste contact opnemen met de Oekraïense ambassade voor geldige reisdocumenten, of kijken naar de mogelijkheden voor terugkeer naar uw land van herkomst, zie hiervoor de informatie over ondersteuning bij terugkeer. Vanuit uw land van herkomst kunt u dan contact opnemen met de Oekraïense ambassade voor terugkeer naar Oekraïne.