Bezoek op zaterdag 23 september de Open azc dag

Zaterdag 23 september is het Nationale Burendag. Op die dag openen ook bijna alle asielzoekercentra (azc’s) van 13.00 tot 16.00 uur hun deuren voor omwonenden en andere bezoekers. Tijdens deze Open azc dag kunnen bezoekers van dichtbij meemaken hoe het leven en werken er in de asielopvang uitziet. Komt u ook buurten?

De Open azc dag wordt georganiseerd door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en Vluchtelingenwerk Nederland. 

We nodigen u uit om asielzoekers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Op de azc’s worden rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten georganiseerd. Daarnaast kunnen medewerkers en bewoners meer vertellen over activiteiten en programma’s binnen en buiten het azc. Ook kunt u uitleg krijgen over de asielprocedure en over het vertrek- en terugkeerproces.

Kijk op de website van het COA welke locaties meedoen. 
 

Meer weten over terugkeer en vertrek?

Tijdens de Open azc dag is de DT&V aanwezig op een aantal azc’s. Daar kunnen medewerkers u meer vertellen over het terugkeer- en vertrekproces van mensen die geen recht hebben op verblijf in Nederland. Deze locaties zijn:

Beeld: ©DT&V / DT&V