DT&V bij Open azc dag 2023: van Sneek tot Middelburg

Op zaterdag 23 september was het Burendag én Open azc dag. Landelijk namen duizenden omwonenden en geïnteresseerden de moeite om zich te verdiepen in het leven op een asielzoekerscentrum (azc). 

Medewerkers en bewoners deden er alles aan om bezoekers een warm welkom te geven. In totaal openden ruim honderd locaties hun deuren. 
 

Beeld: ©DT&V
De informatiemarkt bij een van de azc's

Van Sneek tot Middelburg

Op twintig locaties in het hele land waren ook DT&V-medewerkers aanwezig om te vertellen over hun werk bij terugkeer en vertrek. Daar was veel interesse in. Een regievoerder: “We hebben mooie verdiepende gesprekken gevoerd met bezoekers. Mensen geven aan dat ze het fijn vinden om meer zicht te krijgen op wat wij doen. Ze realiseren zich de complexiteit van terugkeer en er is ook bewondering voor ons werk.”

De gesprekken met de DT&V-collega’s leidden bij sommige bezoekers ook tot interesse om bij DT&V te komen werken. Met een paar mensen zijn afspraken gemaakt om een dag mee te lopen. 

Beeld: ©DT&V
Algemeen directeur Simone Steendijk bezocht zaterdag het azc Middelburg

Terugblik

Ook de directie van DT&V was op meerdere locaties aanwezig. Zo bezocht algemeen directeur Simone Steendijk het azc in Middelburg. Zij bedankte de bewoners van de azc’s en alle medewerkers van COA, IND en DT&V hartelijk voor de organisatie: “Het was een mooie en verbindende dag.”

Zie de website van het COA voor een mooie terugblik op de Open azc dag 2023.

Ook interesse om bij DT&V te komen werken? Kijk dan op 'Werken bij DT&V'

Beeld: ©DT&V