DT&V ondertekent Direct Duidelijk Deal

Afgelopen week ondertekenden Simone Steendijk en Luisa Cancedda namens de DT&V de Direct Duidelijk Deal van Gebruiker Centraal. Hiermee spreekt de DT&V uit duidelijke taal belangrijk te vinden en daar verder aan te werken.

Als DT&V zijn we werkzaam in een complex, juridisch werkveld. Voor mensen die geen recht hebben op verblijf, is vertrek uit Nederland een levensveranderende gebeurtenis. Het is belangrijk dat onze communicatie begrijpelijk en duidelijk is, zodat we verwarring en onzekerheid zoveel mogelijk voorkomen. Daarom vinden we het belangrijk om samen met de keten te werken aan eenduidige en heldere informatie over procedures, opvang, verblijf en vertrek.

Direct Duidelijk Deal

De Direct Duidelijk Deal is een initiatief van de Gebruiker Centraal. Het is een intentieverklaring waarmee we als organisatie laten zien dat we heldere taal belangrijk vinden. Op dit moment verkennen we de stappen die daarvoor nodig zijn. De bedoeling is om begrijpelijker te communiceren met onze doelgroepen, en ons rechtstreeks te richten tot de vreemdeling met begrijpelijke informatie.

Het startschot voor de ondertekening vond plaats in Hilversum tijdens de Landelijke Taalstrijd, waar meerdere organisaties tegelijkertijd de Deal Live ondertekenden.

De Direct Duidelijk Deal maakt deel uit van de activiteiten van Gebruiker Centraal.

Beeld: ©DTV