Website DT&V vernieuwd

Vanaf vandaag ziet www.dtenv.nl er anders uit dan eerst. De content is overgezet naar het Platform Rijksoverheid Online (PRO). Daarmee heeft de site eenzelfde ‘look and feel’ gekregen als de meeste andere websites van de Rijksoverheid. Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om de site te actualiseren en te verbeteren.

Met de overstap heeft de DT&V website een fris, modern uiterlijk gekregen. Tegelijkertijd is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal wijzigingen door te voeren. Zo is de content van de site www.terugvoerplicht.nl nu op de site ondergebracht. De url www.terugvoerplicht.nl blijft bestaan maar gaat bezoekers doorlinken naar de content op de DT&V-website.
 

Op de vernieuwde site is alle informatie over terugkeer en de regels en werkwijze bij terugkeer ondergebracht bij ‘Het vertrekproces’. Het onderdeel ‘Ondersteuning bij terugkeer’ is nieuw, en gaat specifiek in op hulp bij terugkeer en herintegratie. De ingang ‘Documenten’ biedt toegang tot alle downloads, inclusief een zoekfunctie.

De homepagina van de site van DT&V
©DT&V
De nieuwe site van de DT&V in het Platform Rijksoverheid Online

Populaire onderdelen

Jaarlijks krijgt de website van DT&V (te bereiken via www.dtenv.nl en www.dienstterugkeerenvertrek.nl) ruim 68.000 bezoekers. Een van de populairste onderdelen is de Landeninformatie, die vertrekinformatie biedt voor meer dan 170 landen. Veel geraadpleegd zijn ook de Informatiebladen, de voorlichtingsvideo’s en de contactpagina.

Frans en Engels

De website van DT&V heeft ook een Engelse versie met de belangrijkste informatie. De content van www.duty-to-return.nl, de Engelse site over de terugvoerplicht, is hier nu ook opgenomen. De Engelse site is te bezoeken via  https://english.dienstterugkeerenvertrek.nl of via de button English op www.dtenv.nl. Op de Engelse site staat ook een pagina voor Franstalige bezoekers.