Hoe ziet het werk van een regievoerder eruit?

Terugkeer is een complex werkveld. In verschillende video’s vertellen medewerkers van de DT&V over hun werk. De nieuwste video gaat over het werk van de regievoerder.

Regievoerder Cecile vertelt over haar werk met terugkerende vreemdelingen. Zelfstandig als het kan, gedwongen als het moet. “Als regievoerder ga ik in gesprek met de vreemdeling en luister ik goed naar wat er speelt bij hem of haar. Voor mij is het van belang dat de vreemdeling weet wat er gaat gebeuren en goed terecht komt.”

We zetten in op een zorgvuldig en humaan vertrek van de vreemdeling. Er is altijd sprake van maatwerk, en vaak is veel creativiteit nodig van de regievoerder om de terugkeer zo goed mogelijk te organiseren.

Naar de video

Zie ook
De infographic 'Het terugkeerproces in beeld'

Beeld: ©DT&V
Still uit de video over het werk van de regievoerder