Eerste busreis DT&V naar Medyka (Polen)

Op 23 juli jl. heeft de DT&V een eerste busreis gefaciliteerd voor de vrijwillige terugkeer van in Nederland verblijvende Oekraïners. In totaal 16 mensen hebben gebruik gemaakt van deze eerste gelegenheid.

De mensen zijn vanuit een centrale locatie (Utrecht CS) op zaterdagavond vertrokken en na een aantal stops 15 uur later aangekomen in de grensplaats Medyka (Polen). Van daaruit konden de mensen zelf doorreizen naar hun uiteindelijke plaats van bestemming. Op de grens bleken een aantal hulporganisaties aanwezig te zijn die de Oekraïners konden ondersteunen.

Op 13 augustus 2022 staat een volgende busreis gepland en de Oekraïners kunnen zich melden via het formulier op de hoofdpagina.

Meer informatie

Voor gemeenten is een infographic beschikbaar over de terugkeer van Oekraïense vluchtelingen. Zo is er in samenwerking met IOM ook terugkeerondersteuning aan derdelanders die willen terugkeren naar het land van herkomst of een land waar hun toekomst is geborgd. Oekraïners die hulp willen bij terugkeer kunnen contact opnemen met DT&V via info@dtv.minvenj.nl.