Stichting WereldWijd: WereldTools 2021-2024

Het project 'WereldTools 2021-2024' van stichting WereldWijd ondersteunt deelnemers met het opzetten van een eigen klein bedrijf om zo spoedig mogelijk na terugkeer weer economisch actief te kunnen worden.

Het project loopt van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2024.

Stichting WereldWijd
Beeld: ©WereldWijd

Stichting WereldWijd heeft inmiddels in ruim 54 landen aan meer dan 600 terugkerende deelnemers economisch perspectief kunnen aanbieden door het opsturen van materialen en gereedschappen. Gerealiseerde projecten zijn bijvoorbeeld een laswerkplaats, computerschool, copyshop, fotostudio, elektrobedrijf, fietsreparatie, garage, baan als journalist, kapsalon, beautysalon, nagelstudio, kippenboerderij, agrarisch bedrijf, klusbedrijf, loodgietersbedrijf, naaiatelier, restaurant, schilder, taxibedrijf, timmerwerkplaats, wasserij, webshop, webdesign en winkels.

De medewerkers van Stichting WereldWijd bespreken met de deelnemers het plan van aanpak voor het starten van een klein bedrijf en kijken ook naar wat de terugkeerder met en voor de omgeving (familie, vrienden) kan betekenen. Vervolgens wordt samen gekeken welke materialen er nodig zijn om het plan te realiseren. Dan wordt een kist met machines, gereedschappen en materialen gevuld om het geplande bedrijf te kunnen opstarten. De materialen in de kist zijn tweedehands opgeknapte materialen maar er kunnen nieuwe materialen aangeschaft worden. Na vertrek van de deelnemer wordt de kist opgestuurd.

Doelgroep

(Ex-)asielzoekers en/of ongedocumenteerden.

 

Meer informatie

Stichting Wereldwijd
Klompenstraat 1a
6251 NE Eckelrade
Bereikbaar op ma t/m do van 8:30 tot 16:30 uur.
043 408 31 22
info@stichtingwereldwijd.nl
www.stichtingwereldwijd.nl
www.facebook.com/stichting.wereldwijd