Algerije

Vertrekmoratorium

Er geldt geen vertrekmoratorium.

Zelfstandige terugkeer

Zelfstandige terugkeer is mogelijk.

Gedwongen terugkeer

Gedwongen terugkeer naar Algerije is mogelijk indien de vreemdeling over een geldig reisdocument beschikt.

Ook is gedwongen terugkeer naar Algerije weer mogelijk voor gedocumenteerde vreemdelingen. In eerste instantie kunnen alleen vreemdelingen in bewaring worden gesteld die beschikken over (kopie) identiteits- en nationaliteitsdocumenten. De reden voor het weer aannemen van zicht op uitzetting is dat de Algerijnse autoriteiten het presentatieproces hebben hervat en ook tot afgifte van een laissez-passer voor gedwongen terugkeer zijn overgegaan.

Aanvullende informatie met betrekking tot IBS

Inbewaringstelling (IBS) ter fine van uitzetting naar Algerije is mogelijk indien de vreemdeling over een geldig reisdocument beschikt.

Ook is IBS ter fine van uitzetting naar Algerije weer mogelijk voor gedocumenteerde vreemdelingen. In eerste instantie kunnen alleen vreemdelingen die beschikken over (kopie) identiteits-en nationaliteitsdocumenten in bewaring worden gesteld. De reden voor het weer aannemen van zicht op uitzetting is dat de Algerijnse autoriteiten het presentatieproces hebben hervat en ook tot afgifte van een laissez-passer voor gedwongen terugkeer zijn overgegaan.

Contact diplomatieke vertegenwoordiging

Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Algerije
Van Stolklaan 1-3
2585 JS Den Haag
Tel: 070 352 29 54
Fax: 070 306 19 61 / 070 354 02 22
Ambassade van Algerije