Terugkeerondersteuning voor niet-Oekraïense vluchtelingen uit Oekraïne

Bent u gevlucht uit Oekraïne, maar heeft u niet de Oekraïense nationaliteit. Wilt u ondersteuning bij terugkeer naar uw land van herkomst of een land buiten de Europese Unie?

Neem contact op met IOM via www.iom-nederland.nl. IOM biedt ondersteuning en hulp bij vrijwillige terugkeer. Of kijk voor meer informatie op onze pagina terugkeerondersteuning.

Aanmelden voor remigratiebeleid gestopt

Met het remigratiebeleid kon de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) u onder voorwaarden tijdelijk, tot en met 4 maart 2023, extra ondersteuning en een financiële bijdrage bieden voor terugkeer naar uw land van herkomst of een land buiten de Europese Unie. U kunt zich niet meer aanmelden voor het remigratiebeleid. Heeft u nog vragen over een aanmelding die u heeft gedaan bij ons? Neem dan contact met ons op via remigratiebeleid@dtv.minvenj.nl.

Terugkeer naar Oekraïne?

Wilt u terugkeren naar Oekraïne, maar heeft u niet de Oekraïense nationaliteit en geen permanente asiel- of verblijfsvergunning voor Oekraïne? Wij adviseren u voor terugkeer contact op te nemen met de Oekraïense ambassade voor geldige reisdocumenten. Of kijk naar de mogelijkheden voor terugkeer naar uw land van herkomst. Meer informatie vindt op onze pagina terugkeerondersteuning. Vanuit uw land van herkomst kunt u contact opnemen met de Oekraïense ambassade voor terugkeer naar Oekraïne.